Znáte superpotraviny?

06.07.2014 09:01

Už jste se seznámili se superpotravinami? V dnešní době je tento výraz již velice známý, především pak pro sportovce a lidi, kteří to se svým zdravím myslí vážně. Superpotraviny se jim říká proto, že vynikají svým obsahem látek, přínosných pro lidský organismus. Mají obrovskou zásobu vitamínů, minerálů, proteinů, aminokyselin a dalších nezbytných součástí správného fungování těla.

Nabídka je dnes široká

V obchodech se zdravou a sportovní výživou si jistě vyberete, možná budete chvíli tak trošku tápat a nebudete se orientovat ve všech těch cizích názvech, a že jich je. Neustále vznikají a vyvíjí se nové a nové přípravky, které mívají ovšem ve většině případů společné některé podstatné suplementy, jejichž původ nalezneme v čisté přírodě.

Bobule

Prvním takovým velice známým suplementem, nebo lépe řečenou doplňkem stravy přímo z přírody, jsou bobule Acai, které nabízí více prokázaných účinků, za zmínku stojí ponejvíce antioxidační vliv, upravování metabolismu a také povzbuzení pánského libida.

A když už jsme u těch bobulí, uveďme si také další, možná poněkud méně známé, než Acai. Jsou to Maqui Berry, rovněž bobule dávných indiánských civilizací, které mají svůj původ jak jinak v čisté ryzí a drsné přírodě. Právě drsné přírodní podmínky jsou u mnohých superpotravin hlavním důvodem nadměrného obsahu zdravých látek, jako jsou vhodné aminokyseliny, proteiny, nebo vláknina.

Některé další superpotraviny:

·         Modrozelená řasa Afa

·         Aloe vera

·         Kakaové boby

·         Camu Camu- vysoký obsah vitamínu C

·         Řasa Chlorella

·         Goji semínka

·         Spirulina

·         Noni, Quinoa, Yacon a spousta dalších

Superpotraviny, to jsou rovněž skoro všechny druhy ořechů, tedy jak u nás známé vlašské ořechy, tak různé buráky, kešu, piniové oříšky, lískové oříšky a také exotičtí zástupci, kupříkladu kokosové ořechy. Také konopné produkty patří do této již velice bohaté skupiny potravin, které mají blahodárný vliv na naše těla.