Zimní únava aneb Jak na ni vyzrát

17.12.2014 18:14

Ať už ráno vstáváme do práce či do školy, nebo se vracíme domů, zatažená obloha, déšť, většinou už skoro tma, nás bohužel v tomto období provází den co den. Co bychom v této době dali za malý paprsek sluníčka. To vše naší náladě jednoduše neprospívá.  Jsme ospalí, nevrlí, bez nálady, zkrátka tak akorát prospat celý den.  Nemusíte zoufat, máme pro vás hned několik tipů, jak dobít baterky a toto období si zpříjemnit!

Dejte tělu vitamíny

Zdravá strava, ovoce a zelenina, jsou polovinou úspěchu. Dopřejte tělu potřebné vitamíny a hlavně energii, která v tomto období chybí. Důležitý je také dostatečný přísun tekutin, minimálně dva litry denně. Že to nikdy nevypijete? Například pomeranče, ananas anebo jablka obsahují spoustu vody. Skvělým nápadem jsou dnes velmi populární fresh bary a smoothies, které najdete snad v každém obchodním centru, a jsou stále populárnější. To nejčerstvější ovoce smíchané dohromady vytvoří vitamínovou bombu, kterou vaše tělo velmi ocení!

Neupadejte do černé

To, že je venku stále šero a tak nějak depresivně neznamená, že i vy musíte chodit v černých a tmavých barvách. Teď je ta nejlepší chvíle vytáhnout ze svého šatníku něco barevného. Nemusí to být nutně hned celý kabát, ale stačí jen tmavou barvu oživit barevnými doplňky. Letos kromě černé, šedé a vínové letí i bílá, červená nebo béžová a zářivá modř. A to není vše. Co si zútulnit barvami hned celý byt či v práci vaši kancelář?

Dejte si do těla

I když není úplně počasí na běhání, ale za to je ideální čas vyzkoušet indoor aktivity. Spojte své nákupy s návštěvou fit centra, kde je jistě bohatý program jak pro začátečníky, tak pro pokročilé a každý si vybere dle své libosti. Velmi často je součástí fitka sauna či masáže. To je v mrazivém odpoledni asi nejpříjemnější aktivita a vás to nabije energií do dalších dní.

Pro změnu relax

Když už byste vyrazili na cvičení a po té i do sauny, vířivky či na masáž, nebylo by ideální zavolat své kamarádce a ještě si u toho hezky popovídat a zarelaxovat si společně? Báječné. Po takto stráveném odpoledni nebudete mít lepší náladu jen vy ale i vaše drahá přítelkyně. Můžete si pak zajít na něco dobrého k jídlu a večer si pustit film. J

Kvalitní a dlouhý spánek

Jsme stále hodně ve stresu a tak tělo potřebuje regeneraci a spánek je nejlepší cestou, jak obnovit přirozenou energii a hlavně bez námahy! Nejen délka, ale i kvalita spánku je velmi důležitá. Pokud se převalujete, nemůžete usnout nebo se často budíte, nedobijete dostatečně „baterky“ a energie vám pak bude během dne chybět.

Potěšte sami sebe

A na závěr něco, co mají rády snad všechny ženy. Ať už to jsou nákupy oblečení, bot či dekorací nebo návštěva kadeřníka a s ní spojená i změna image, dopřejte si zkrátka chvilku pro sebe a relaxujte! Není nic příjemnějšího, než když se stará chvilku někdo o vás a je to po té i vidět. Možná mile překvapíte nejen sebe, ale i svého přítele a na Štědrý den budete vypadat nádherně.