Provoňte si svůj byt

28.10.2014 12:51

Podzim je v plném proudu, venkovní počasí v nás často probouzí nepříjemné pocity a deprese. Ideální způsob, jak s tím bojovat je vyzkoušet nějakou wellness proceduru či si pořídit aromaterapii přímo domů. Aromaterepie provoní váš byt či dům a zároveň mu přidá na půvabu. Kromě toho má velmi pozitivní účinky na naše zdraví a pozitivní myšlení. Aromaterapie má své kořeny již ve starém Egyptě, kdy ji používal v určité podobě Imhotep již před 5 tisíci lety. Ve středověku používali kombinaci masáže a aromatických olejů bohaté vrstvy a šlechticové.

Moderní aromaterapie má své prověřené účinky

Aromaterapie tak, jak ji známe dnes, pochází z Německa, kde vznikla v 16. století. V současné době ji často využíváme k provonění místnosti, do koupele nebo k masážím. Zejména v zimě je vhodné svůj interiér trochu oživit, neboť venku je málo světla. K tomuto účelu dobře poslouží řezané květiny, vonné pokojové rostliny či sušené květy ve směsích. Velice příjemné a zároveň dekorativní jsou vonné svíčky.

Vonné silice

Oblíbené je také odpařování přírodních aromatických esenciálních olejů, které známe pod pojmem vonné silice. Využívají se v aromalampách, které zároveň slouží jako dokonalá dekorace. Při zahřívání v aromalampě se z olejů uvolňuje vonná i léčebná složka, která dokonale zavoní ovzduší.

Navštivte prodejny s keramikou

Vonné oleje i aromalampy zakoupíte v každé prodejně s keramikou i v některých drogeriích, obchodech s domácími potřebami, samozřejmě také online. Při výběru aromalampy dejte na svůj vkus, ale také myslete na to, aby se ideálně hodila do vašeho interiéru. Aromalampa se stane ideálním doplňkem, musí být však vkusně zvolená, aby nepůsobila rušivě. Zaměřte se také na to, aby měla odpařovací část na vodu dostatečný objem. Je to praktické, neboť nebudete muset vodu tak často doplňovat.

Nezapomínejte, že teplý a útulný domov dělají zejména drobné předměty, které máte rádi. Spojte příjemné s užitečným.