Proč se pachtit ručně s omítkou?

22.07.2014 09:40

Dnes již se nemusíte pachtit s omítkou ručně, je možné využít skvělou možnost strojní omítky. Ty jsou výtečné hlavně pro rychlost instalace, ale těch výhod se najde mnohem více. Pokud se chystáte na rekonstrukci nebo dokonce stavbu nového domku, jistě byste se měli poohlédnout také po té správné společnosti, která uspokojí vaše potřeby v tomto směru.

Rychlost a úspora financí

Strojové omítky se instalují ve velice krátké době, ve většině případů za jediný den. Jsou k tomu využívány speciální přístroje, jejichž nanášení je rychlé a rovnoměrné. Vše bude pro vás také velkou úsporou, neboť není žádným tajemstvím, že tyto omítky jsou také levnější.

Strojní omítka je rovnoměrná

Strojní omítky jsou vyrobené z kvalitních směsí s různou hrubostí zrn, ale také jsou velmi jednolité a konzistentní. Velkým plusem je rovnoměrnost materiálu a záruka stálosti, která nebyla vždy zaručená, při ručním nanášení a ručním míchání jednoduše nedokážete míchat stále stejnou stavební směs.

Jak to vlastně funguje?

Celý proces funguje jednoduše. Před domem stojí specializovaný a vysoce výkonný stroj, ve kterém dochází k míchání dané směsi. Jakmile je směs dokonale promíchaná, tlakem se transportuje až na místo určení, tedy na omítku v procesu instalace. Suchá směs se na stavbu může dopravovat v pytlích nebo speciálních silech, to v takových případech, že se chystají mnohem rozsáhlejší práce.

Vlastnosti strojních omítek

Strojové omítky jsou, jak již jsme naznačili, jednolité a kvalitně promíchané, ovšem také musí vykazovat absolutní zdravotní nezávadnost. Ta je samozřejmostí a společnosti, které se zabývají realizací takovýchto omítek, si velmi hlídají, zda dodavatelé vlastní potřebné certifikace a dodávají produkty v požadované kvalitě a zdravotní nezávadnosti.

Nespornou výhodou je také veliká odolnost proti poškrábání a zapomenout nelze také na tuhost, která se snoubí s pružností, nedochází k odpadávání omítky.