Přestavby na LPG a Dieselgas

26.08.2015 10:32

Přemýšlíte o přestavbě svého automobilu na nižší spotřebu? Uvažujete o přestavbě LPG, případně o přestavbě na dieselgas? Dnes už se u nás najde poměrně hodně firem, které se zabývají přestavbou na LPG systém, ale už mnohem méně provádí přestavbu na dieselgas, zde hovoříme v současnosti jen o několika vlaštovkách. Zaměřme se tedy spíše na realizaci nového palivového systému na principu plynu.

Proč právě plyn?

Odpověď na tuto otázku je velice jednoduchá. Díky plynovému pohonu především ušetříte peníze. Samozřejmě má to i své úskalí, ale dnes již se fungují i velice propracované systémy, díky kterým se nebudete muset komplikací obávat. Zde však znovu záleží na výběru firmy. Jak ji vybírat jak vlastně samotná realizace přestavby na LPG probíhá?

Diagnostika a montáž

Nejprve provede firma diagnostiku, ke které se využívají diagnostické přístroje kompatibilní s daným řídicím systémem motoru automobilu. Díky tomu může dojít i k odhalení závažnějších závad, které by mohly být pro LPG přestavbu překážkou a vyhnete se tak velkým komplikacím.

A po té již přichází montování nádrže. Ta může mít různou velikost, záleží samozřejmě na typu automobilu a na jeho velikosti. Správný poskytovatel této služby, servis či autoopravna by měl spolupracovat se svým zákazníkem a konzultovat s ním dané změny v palivovém systému. Po té je nakonfigurován systém nejen na požadavky automobilu, ale také na osobní požadavky zákazníka.

Po montáži palivové nádrže přichází montáž LPG přepínačů, měřičů hladiny paliva a dalších komponentů, které jsou pro správný chod LPG systémů nezbytné.

Servis a kontrola po 1000 kilometrech

Ideální je, když vám společnost, která prováděla montáž LPG systému poskytne možnost dodatečné kontroly. Tento servis LPG se provádí kupříkladu po 1000 kilometrech a především při něm mechanici a technici testují a kontrolují těsnost všech spojů, jinak řečeno, jestli někde neuniká plyn. Samozřejmě se zhodnotí také další technické aspekty provozu LPG.