Pojízdná domácnost

12.05.2014 13:29

Sníte o tom, že se vydáte na dovolenou nebo na dlouhou cestu s vlastní pojízdnou domácností? Díky karavanům, obytným vozům a těm správným přívěsům je to možné. A to si nemusíte takové obytné vozidlo ani kupovat! Stačí využít služeb některé půjčovny karavanů, které najdete na internetu, ale také v každém větším městě. Půjčovny nabízí poměrně podobné ceny, které se pohybují od 1000 korun u základních automobilů a obytných přívěsů.

Absolutní svoboda na cestách

Představte si tu pohodu a svobodu! Vyrazíte kamkoliv ve svém nebo zapůjčeném obytném autě, kdykoliv můžete zastavit na krásném místě a pokochat se pohledem na okolní krajinu, nebo se dokonce utábořit.

Vybavení karavanů a obytných vozů

Vybavení dnešních karavanů je velice přizpůsobivé, tedy od základního, až po to luxusní pro opravdu náročné. Podle toho se samozřejmě také pohybují pořizovací ceny a také ceny v půjčovnách. Základem moderního karavanu by však vždy měly být tyto komponenty:

·         Kuchyňka s dřezem a odpadem

·         Zásobník vody

·         Chladnice na nápoje a potraviny

·         Elektrické zástrčky

·         Toaleta a umývací kout

·         Obývací a relaxační prostor, posezení

·         Náhradní zdroj elektřiny

·         Ložnice

Pokud jsou vaše obytné přívěsy a auta takto vybavené, nemusíte se obávat vůbec ničeho a vyrazit na vysněnou dovolenou, na které budete zcela soběstační. Z karavanu se při každé zastávce stane vaše dočasná domácnost, kde si budete moci uvařit, relaxovat po namáhavé jízdě nebo spát v pohodlné posteli.

Nechybí ani moderní vymoženosti

Hyper moderní obytné vozy se ovšem nespokojí pouze se základním vybavením pro přežití, ale nabízí také takové vymoženosti, jako je satelitní televize, DVD přehrávač a domácí kino, internetové připojení nebo navigace, díky které se jen tak neztratíte.

Obytný vůz ze staré dodávky

Karavany a obytné přívěsy se stávají stále více cenově dostupné při koupi i při zapůjčení, je tu ovšem ještě jedna možnost, díky které můžete rovněž ušetřit. Podmínkou však je vlastnictví nějakého vozu, který je vhodný na přestavbu. Specializované firmy vám takto dokážou předělat třeba postarší dodávku a udělat z ní dokonalou pojízdnou minidomácnost, kterou využijete na svých cestách.