Oživte vaše stěny speciálními samolepkami

03.08.2014 10:01

Samolepky na zeď jsou poslední dobou velkým hitem. Pokud se vám zdají stěny příliš fádní, a neplánujete hned malovat, můžou být dekorativní samolepky efektním zpestřením. Jde o rychlé a nijak radikální řešení, jak si oživit byt, a navíc vás to nebude stát skoro žádný čas ani námahu.

Velký výběr samolepek

Dekorativní samolepky mohou být různé. Dětské, elegantní, barevné, černobílé, s textem i bez textu, malé nebo velké, složené z více částí i z jednoho kusu. Vybírat můžete z různých tvarů, obrázků, motivů a symbolů. Asi nejvíce populární jsou motivy zvířat a květin.

Děti určitě uvítají oblíbené postavičky, zvířátka, letadla, auta, a další veselé obrázky. Než zdlouhavě a namáhavě kreslit na zdi barvami, a s nejistým výsledkem, je toto mnohem lepší řešení. Není problém vybrat si nálepky do celého bytu.

Jednoduchá aplikace

Aplikace na zeď je snadná a zvládne ji každý, stačí malá dávka trpělivosti. Samolepka bývá někdy umístěna na přenosové fólii, zejména pokud sestává z více částí nebo z textu. Vždy má ale spodní lepící stranu překrytou krycí fólií. Tu stačí odlepit, a pak motiv přitisknout na stěnu.

Pořádně uhladíte, aby nebyly na nálepce žádné nerovnosti nebo bubliny. Na to, jak je lepení jednoduché, vás výsledný efekt ohromí. S minimem prostředků můžete docílit příjemné změny a originální výzdoby. Až vás motiv omrzí, může nálepku jednoduše odstranit, a nahradit nějakou neokoukanou.

Hodí se skoro všude, každý je ocení

Lepit můžete nejen na stěny, ale i na nábytek, sklo, dlaždice a další hladké a rovné plochy. Žhavou novinkou jsou 3D samolepky, které mají opravdu realistický efekt. Zajímavého výsledku můžete dosáhnout i díky nalepovacím fototapetám. A co je důležité, všechny druhy samolepek na zeď jsou také vhodným a nevšedním dárkem.

Takový dárek ocení dítka i dospělí, kteří můžou spojit zábavnou fantazii s užitkem a ozdobit si jakoukoliv místnost tímto nadčasovým prvkem. Samolepky lze kdykoliv odstranit, takto můžete postupně přizpůsobovat interiér třeba ročnímu období.