Obyčejný nebo propracovaný web?

21.04.2016 10:53

V současné době se nabízí dvě základní možnosti pro tvorbu web stránek. První z možností spočívá ve vytvoření webu na některém z dostupných free hostingů, buďto za poplatek a s doménou, nebo celkově zadarmo. Pokud ovšem zvolíte tvorbu webových stránek zdarma, budete v některých věcech dosti omezeni. Zkusme si v tomto článku trochu porovnat, v čem spočívají výhody jednotlivých variant.

Web na free hostingu

Tvorba www stránek na freee hostingu je jednoduchá a zvládnou to i běžní uživatelé. Nemusíte být zkušeným designérem a webmasterem, protože vše je intuitivní. Ani nebudete potřebovat znát programovací jazyky či tvorbu některých grafických prvků. Vytvoření stránek takto je snadné a můžete si zvolit buďto užívání zdarma, nebo samozřejmě zpoplatnění své domény cz. Nicméně oproti webu, který tvoří profesionálové, se tento liší v mnoha aspektech. Které to jsou?

·         Weby zdarma mají totožné šablony, které mohou mít i jiní uživatelé

·         Neumožňují přenášet a ukládat tolik dat

·         Nemůžete provádět významné grafické úpravy

·         Nelze vytvořit některé rubriky, například možnost registrace uživatelů

Web od vývojářů

A pak jsou zde vývojářská studia, která zajistí nejen tvorbu web stránek, ale také zakomponují na váš nový web takové prvky, jako jsou mobilní aplikace, nebo přehledné informativní systémy. Získáte originální stránky, které nebudou mít na internetu obdobu a v průběhu jejich správy můžete bez potíží měnit grafické i textové části.

Kvalitní online marketing musí být komplexní

K originálnímu webu, vytvořenému zkušeným vývojářem, patří také jeho následná správa. Bez ní a bez náležité optimalizace pro vyhledávače by bylo stvoření stránek pouze poloviční prací a je třeba postarat se také o další součásti kvalitního online marketingu, zajistit jeho komplexnost.