Nutriční typologie je základ diety

30.09.2014 11:28

Ještě než se pustíte do náročného hubnutí, které s sebou často přináší mnohá úskalí, zajděte k lékaři, nebo jinému specialistovi, který vám provede některé testy a základní měření. Celý tento proces a diagnóza se nazývá nutriční typologie. Je to skvělý způsob, jak si vymezit určité hranice a zjistit, jaká dieta pro vás bude dokonalá. A které konkrétní úkony se zde provádí?

Co vše se vyšetřuje?

Provádí se analýza krevních buněk a vlastností krve, vyšetření genových dispozicí a přistupuje se také k měření PH, tedy kyselosti organismu.  Hubnutí podle nutriční typologie pak je cílené a výsledky jsou mnohem uspokojivější, než když se vrhnete do hubnutí bez jakýchkoliv informací o svém metabolismu.

Diagnostika

Výživoví specialisté pak provádí na základě takových měření a vyšetření další testy, které vedou zejména ke zjištění takzvaného metabolického věku, zjištění obsahu vody, tuku a svaloviny v těle. Diagnostika se provádí na certifikovaných přístrojích, které musí splňovat velmi přísné požadavky na kvalitu, spolehlivost a přesnost. Pokud chcete vědět, jak zhubnout podle nutriční typologie, nebojte se využít právě takové odborné pomoci.

Co získáte?

Díky nutriční typologii získáte velmi důležité informace, které následně využijete při regulaci váhy, a to vše díky nutričnímu profilu osobnosti, který je jakýmsi výsledným resumé těchto analytických testů.

Následně si vytvoříte vlastní nutriční a dietický plán, konečně zjistíte, jak zhubnout bez slibování a bez zázraků, které se bohužel nekonají.

Vyčleníte vhodné potraviny a vytvoříte si kvalitní jídelníček, program hubnutí vás naučí jak rychle zhubnout a přitom neztratit svalovou hmotu. Nejlepší je, když jste neustále pod dohledem výživových specialistů na nutriční typologii a absolvujete průběžně konzultace o hubnutí. Jen tak budete mít vše pod kontrolou a efekt se opravdu dostaví.