Malý pražský erotikon nesmí ve vaší knihovničce chybět

25.02.2016 08:59

Patrik Hartl je autorem skvělé knížky, která by rozhodně měla být součástí vaší domácí knihovničky a každé obecní knihovny. Najdete v ní příběhy plné lásky a životních trápení, stejně jako humorných situací a jmenuje se Malý pražský erotikon. A proč se zakousnout právě do těchto příběhů?

Trochu z děje a obsahu

Malý pražský erotikon popisuje roztodivná dobrodružství v lásce, která se odehrávají samozřejmě v Praze, konkrétně na Babě, kde právě probíhá dokončování výstavby dvou řadovek. A právě v tomto prostředí se rozehrají v podstatě dva souběžné příběhy, ve kterých figurují postavy Marty a Honzy a Táni a Zbyňka.

Honza je fotbalistou a najde si životní lásku Martu, která je účetní. Tento pár řeší vlastně obyčejné, přesto ale nevšední starosti, jako je svatba a následně také děti. To u Táni je to poněkud komplikovanější, když se dostane do jiného stavu s jistým chirurgem a řeší velké dilema mezi svou velkou láskou a pohodlným zabezpečeným životem po boku Zbyňka.

Přínos knížky Patrika Hartla

Malý pražský erotikon je knížkou autora úspěšných komedií Patrika Hartla a nejedná se o jeho prvotinu. Tou byl románs názvem Prvok, šampón, tečka a Karel, který zaznamenal veliký úspěch a tak není divu, že následovaly také nové příběhy. A již je četly některé slavné osobnosti a kulturní postavy, například Ivana Chýlková, která tuto knihu vřele doporučuje.

Děj vás okamžitě pohltí a celou knihu tak můžete přečíst překvapivě rychle, někoho zaujmou běžné denní starosti, které řeší Marta s Honzou, jiné zase spletitost vztahů Táni a řešení důležité životní otázky. Ale rozhodně nečekejte výraznou erotiku a sexuální podtext, Malý pražský erotikon Patrika Hartla je spíše knihou, která popisuje různá úskalí lásky.

V knize rozehraje Patrik Hartl skutečnou symfonii založenou na vztahových zvratech, pochybnostech o lásce, touhách a nenaplněných snech a také určitém humoru. Malý pražský erotikon je velice čtivý a text vám bude před očima plynout jako po másle. Ideální čtení na dovolenou, na víkend nebo na volné chvilky, které byste rádi vyplnili nějak užitečně.