Léto, vlasy a ženy

26.07.2015 12:18

V létě jsou vlasy většinou vystaveny značným negativním vlivům. Slunce, vítr, slaná a chlorovaná voda a také časté mytí vlasy unaví.  Proto je musíme mimořádně chránit a pečovat o ně.

Na trvalou nebo na barvení se proto objednávejte minimálně několik týdnů před dovolenou.

Čím máte vlasy kratší, tím méně prostoru má slunce a voda k jejich poškozování. Letní kratší sestřih tedy není na škodu.

Mnoho vody nedělá vlasům dobře, protože nabudou na objemu a ztrácejí svou pružnost. Jsou pak citlivé na česání a jiné mechanické tření.

Agresivní šampony je ještě více vylouhují. Právě v tomto období je vhodnější používat jemné dětské šampony nebo extra after-sun šampony - jsou jemné a neodstraňují z vlasů tuk.

Vlasy a letní koupání

Pojďme se podívat, jak která voda působí na naše vlasy:

●     slaná voda vytáhne z vlasů vlhkost,

●     chlorovaná voda je odmastí,

●     po vápenité vodě budou matné.

Co s tím?

Zkuste citronovou vodu - dodá vašim vlasům lesk. Jak na to: Trochu citronové šťávy smíchejte s vodou, naneste na vlasy, nechte krátce působit, a pak důkladně opláchněte.

Pokud jsou vaše vlasy vysušené, pomůže jim vaječná kůra. Do vlasů vetřete žloutek, nechte působit a dobře opláchněte.

Pokud trávíte v létě na pláži celý den, je třeba, abyste o své vlasy zvláště intenzivně pečovaly

Ráno si do nich vetřete trochu oleje, udělejte si krásný mastný účes - například z copů maličké šnečky, které pevně připnete.

Můžete si také nasadit čepici nebo šátek. Ovšem večer nezapomeňte olej vymýt.

Co se ještě osvědčilo

Po sluneční koupeli a celodenním koupání je dobré opláchnout vlasy minerálkou. Dokáže odstranit zbytky vápna, chloru a soli. Takže v rámci pitného režimu pamatujte s minerálkou i na své vlasy.

Závěrem

Před sluncem chraňte vlasy v létě v každém případě - ať jste u moře, či nikoliv. UV paprsky rozrušují barevnou pigmentaci a ničí vše, co vlasy potřebují k tomu, aby byly vitální a krásné. Díky UV paprskům se vysouší, lámou a světlají - odbarvují se. Trvá pak velmi dlouho, než získají svou původní kvalitu.