Které dekorační obklady a kam

10.10.2014 13:52

Pořizování dekoračních obkladů je dnes v podstatě nepsaným pravidlem a nutností, pokud chcete, aby váš domov šel ruku v ruce s bytovou módou. Právě také proto je na výběr opravdu obrovské množství z nejrůznějších materiálů přes kámen, dřevo, až po korek a všemožných barevných variací, které se hodí stejně dobře jako na fasádu domu, tak také do obýváků jako obložení kolem rodinného krbu. Dekorační obklady jsou prostě v kurzu a vy byste neměli být pozadu.

Dřevo vs. kámen

Lidé se snaží ve svých domovech vracet ke staré dobré klasice v podobě kamene a dřeva. Proto jsou právě kamenné a dřevěné obklady jedny z nejoblíbenějších a neprodávanější. A jak asi tušíte správně, tak také nejdražších. Ovšem není všechno zlato, co se třpytí a proto jsou zde připraveny i levnější varianty, které se na kámen a dřevo jen hrají. I tak jsou vysoce kvalitní a odolné. Přírodní kámen v podobě obkladů je vyráběn v provedení luxusního mramoru, žuly nebo také pískovce.

Umělý kámen a dřevo

Umělý kámen je vyroben z mimořádně odolného betonu a rozdíl byste na první pohled od přírodního jen stěží poznali. Velkým konkurentem kamenných obkladů jsou dřevěné obklady, které jsou vyrobeny z opravdu luxusního dřeva- ořechu, modřínu, dubu, nebo buku. Tyto obklady jsou často vyráběny na míru a od toho je také odvozena i jejich cena, která je poněkud vyšší.

Vhodné imitace nejen kamene

Ale neexistuje jen kámen, ať už umělý nebo přírodní, k dekoraci vaší domácnosti lze využít také další materiály. Jsou to například imitace dřeva nebo napodobeniny cihel. Materiálů, které se dají imitovat je spousta, vlastně je to možné u všech. Neváhejte a popřemýšlejte o tom, jaký dekor se bude nejlépe hodit k vašemu domu, do interiéru i ven. Vyhovuje vám luxusní přírodní obklad nebo raději sáhnete po levnější napodobenině?