Jaký preferujete vánoční stromeček?

14.12.2014 13:35

Jako malé děti jsme všichni toužili po co možná největším vánočním stromečku, který bude vysoký až po strop a zabere minimálně půlku obýváku. Naši rodiče to věděli, tak nám toto přání s radostí vždycky splnili. Ta vůně stromečku u nás doma je prostě jednou ročně, zejména pro malé děti, doslova kouzelná. Čím starší jsme, tím se také snižují naše nároky ohledně vánočního stromečku, až dospějeme do stádia, kdy je nám srdečně jedno, jestli nějaký vánoční stromeček doma máme. To se ovšem zase změní s narozením dětí, pro které přeci jenom každý rodič chce ty nejkrásnější vánoce, i kdyby stromeček měl zabrat celý obývák. A tak pátráme a hledáme ten nej vánoční stromeček.

Živý nebo umělý?

Lidé se dělí na dvojí. Na ty, kteří vyznávají tradici živých vánočních stromečků a na ty, kteří preferují ty umělé. Oba dva mají své výhody a nevýhody. V živých stromečcích má člověk přeci jenom větší možnosti výběru. Smrček, jedlička, nebo borovice v nespočtu provedení a velikostí. Záleží už čistě na vkusu každého.

Stromek v květináči? Proč ne

Tento každoroční maraton za hledáním toho nejlepšího vánočního stromečku byl ale v nedávné době velmi prakticky vyřešen. Hitem se totiž staly stromečky v květináčích. Takže odpadá zametání jehličí a starostí co s uschlým stromkem. Stromek v květináči vám vydrží několik vánočních sezon, dokud nevyroste do nepraktických rozměrů, kdy ho nedostanete do bytu.

Stromeček co sněží

Nové trendy samozřejmě nezapomněly ani na stromky umělé, které se snaží ty živé dohnat, jak to jen jde. Dokonce se i snaží mít něco navíc. Tudíž si můžete pořídit sice umělý stromek, ale s přilepenými šiškami, a aby výrobci přidali maximum na autentičnosti, tak jsou dokonce tyto stromečky naparfémované, tudíž voní stejně jako živé.

Pokud je vám i tohle málo, můžete si pořídit hit letošních vánoc, což je umělý stromeček, který ze své špičky sněží. Uznejte, že tohle byste po živém stromečku chtít nemohli.