Jaké paralyzéry či pepřové spreje lze využít při sebeobraně?

22.02.2016 09:11

Chcete se dokonale chránit, nechodit z práce domů se strachem a nabýt více jistoty? Pak využijte ty správné pomůcky pro sebeobranu. Dnešní nabídka je velice uspokojivá a můžete si tak vybrat především paralyzéry a pepřové spreje, které se snadno vejdou do kapsy, přitom ale splní spolehlivě svůj účel. Uveďme si jejich rozdělení, alespoň tedy to základní, ať více do čeho jít:

Kapesní paralyzéry a spreje

Kapesní paralyzéry, stejně jako pepřové spreje do kapsy jsou první skupinou. Kapesní prostředky sebeobrany nabízí výhody především z pohledu skladnosti, jinak řečeno, vejdou se krásně do kapsy nebo malého pouzdra. Jejich účinek ovšem může být pro protivníka velmi odrazující. Dejte si jen pozor, abyste tyto pomůcky dobře používali, nikdy je neobracejte proti sobě, ani si s nimi nikterak nepohrávejte v kapse. Však znáte tu situaci z jisté české komedie, kdy si místní hrdina neustále strkal vypálené zápalky do kapsy. Do této skupiny můžeme zařadit také kapesní elektrický obušek.

Obrana proti zvířatům

Nejen člověk může být nebezpečný, ale také některá zvířata se můžou poněkud vymknout kontrole. Pak se vám bude ideálně hodit pepřový sprej na psy, případně podobná zbraň sebeobrany, založená na elektrickém impulzu. Zvířeti se nijak neublíží a ublíženo nebude ani majiteli takové obranné pomůcky. Spokojenost by tedy měla být zdánlivě na obou stranách, no pes či jiné zvíře vám asi nepoděkují. V současnosti se již běžné vyrábí také obušky na sebeobranu, gadgety a vychytávky, které si můžete přibalit na výpravu do divočiny.

Taktické a skryté pomůcky

A pak je zde další velká skupina moderních až scifi ochranných prostředků, to jsou takové, které se dají velice snadno ukrýt a na první pohled vypadají zcela neškodně. Ano, hovoříme například o taktických perech a podobných vychytávkách, které si nezadají s těmi, co využíval James Bond. Superkvalitní lasery, moderní paralyzéry, obušky i pepřáky, vás budou nepochybně také bavit. Už proto, že vám dodají pocit jistoty.