Jak to funguje s finančními poradci?

09.07.2014 16:56

Peníze a finance jsou v dnešní době tématem číslo jedna. A spolu s nimi je také nepostradatelným tématem péče o ně, investování, financování nebo pojišťování. Někdo raději investuje do svého prasátka na poličce a někdo do dluhopisů s vysokým úrokem. Záleží už na každém, co je jeho srdci bližší. Ovšem nepostradatelnou oporou při tomto rozhodování by měl být každému finanční poradce.

Kdo to tedy je?

Finanční specialista je člověk, který je zde proto, aby vám spravoval, radil a dával typy ohledně vašich financí. Může se jednat o člověka, jehož služby využíváte dlouhodobě, několik let, důvěřujete mu a nevyměnil byste jej ani za zlaté prase. V podstatě se jedná o nepostradatelného člověka ve vašem životě.

Druhý pohled je založen na občasném, ne-li jednorázovém poradenství ohledně určitého finančního projektu. Finanční poradce může a nemusí být zaměřen na určitou část finančního sektoru, pro kterou provozuje poradenskou činnost, nebo může být v „neutrálním“ poli, kdy má přehled ovšem ale nezaměřuje se na žádnou konkrétní oblast.

Kde ho mám najít?

Vyhledání finančního poradce se někdy přibližuje hledání pověstné jehly kupce sena. Není jich zrovna málo a člověk od pohledu jen opravdu těžko odhaduje, zda se jedná o seriózní finanční poradce či nikoli. Dobrým vodítkem při jeho hledání vám může být portál www.znamyporadce.cz, kde na vás čeká ve slušném rozsahu seznam finančních poradců, ze kterého si vybere každý, i kdyby nechtěl.

O svoje finance by se měl každý starat, jak nejlépe dovede a rozhodně není ostudou, když si vypomůže v podobě finančních poradců (to množné číslo není omyl). Pokud se tedy nepyšníte vzděláním v ekonomických oborech, není od věci využít těchto služeb.