Jak správně nosit pánské hodinky

13.05.2016 09:53

Někteří muži si potrpí na výrazné hodinky, jiným na vizáží hodinek nezáleží a někteří hodinky vůbec neřeší. Chtějí-li zjistit kolik je hodin, sáhnout do kapsy pro mobil. Pokud však, pánové, nosíte do zaměstnání nebo při určitých příležitostech oblek, řemínek hodinek by měl vaši ruku obepínat vždy. V každém případě by však pánské hodinky k obleku měly splňovat tři zásady, a to nejlépe kumulativně. Měly by být:

●     elegantní,

●     jednoduché,

●     minimalistické.

V žádném případě k obleku, zejména pro formální události, nepatří křiklavé kousky vykládané kameny, nebo naopak takzvané chronografy. Hodinky k obleku mají být víceméně nenápadné, s uhlazeným designem, a přece do jisté míry podmanivé. Takovými hodinkami mohou být například luxusní pánské hodinky Jordan Kerr s kovovým náramkem Stainless Steel z internetového obchodu kooine.cz.

Naproti tomu pro běžné nošení či sportovní aktivity jsou hodinky s chronografem, tedy sportovní hodinky, které jsou vybaveny funkcemi pro přesné měření kratších časových intervalů (stopkami) a podobně, ideální záležitostí.

Hodinky a děti

Patří hodinky dětem? Samozřejmě! Je třeba však vybírat podle věku dítěte. Čím je dítě starší, tím více funkcí na hodinkách zvládne a tím více funkcí na hodinkách také žádá. Určitě se budou lišit hodinky pro holky od hodinek pro kluky. Přinejmenším barvou pouzdra a nejrůznějšími ozdůbkami. Pro dětskou kategorii je však prvořadé, aby se dětské hodinky dětem líbily a aby jim jejich nošení bylo příjemné.

Dámské hodinky jako módní doplněk

Samostatnou kapitolu bezesporu tvoří dámské hodinky. Věřte nebo ne, ale většina žen, mladších i starších, považuje tento módní doplněk (ano, čtete správně - módní doplněk) za nepostradatelný. Některé dívky a ženy dokonce své hodinky neodkládají ani doma. Dámské hodinky s náramkem, či hodinky na krk nebo kapesní jsou často považovány nejen za měřič času, ale také za šperk, doplněk který zdobí. Týká se to i četných dámských hodinek s páskem, které dokážou být nesmírně elegantní.

Vkusné mohou být i dámské sportovní hodinky, jen je třeba zvolit je pro správnou příležitost.