Jak bojovat s pleší?

30.08.2014 14:31

Boj s pleší je pro pány, ale také pro ženy velmi vysilující, a dosud nebyl objevený spolehlivý přípravek, pokud možno přírodní, který by dokázal nahradit řídnoucí kštici. Získat hustější vlasy není rozhodně snadné, ale je to možné. Pokud nejste zcela plešatí, jsou zde různé pomůcky, které jsou založené na vlasových vláknech. Taková vlákna se dokonale napojí na váš stávající porost a vlasy opravdu zahustí.

Přírodní prostředky na vlasy

Samozřejmě se vyskytují přírodní preparáty, které pomáhají a jsou také šetrnější. Již velmi známé jsou například heřmánek, kopřivy nebo bříza, ze kterých se vyrábí užitečné, ale také voňavé šampony. Tyto vlasové přípravky však nejsou ani tak na zahuštění vlasů, ale spíše pro jejich lepší kondici, lesk a pružnost. Dodají jim potřebné vitamíny a minerály.

Vypadávání vlasů u žen je mnohdy způsobené také nesprávnou péčí o vlasy, zejména pak nadměrným používáním laků, tužidel a kondicionérů. I proto dámy stále častěji přistupují k naturálním- bylinkovým typům kosmetiky.

Jsou napodobeniny tou správnou cestou?

No a pak jsou tu různé napodobeniny, zde si jmenujme především paruky a příčesky. Zvláště příčesky zažívají v současnosti boom a vyvinuly se do mnoha variant a podob. Můžete si nové umělé vlasy přilepit, nakliknout nebo jinak upevnit, nezaujatý pozorovatel, většinou muž, nic nepozná.

Paruky již nejsou tolik v módě, ale stále se poměrně hojně používají u mužů i žen, kteří se stydí za své chybějící vlasy, a těch není rozhodně málo. Je až s podivem, kolik sebevědomí může takový příčesek dodat.

Většinou to nefunguje

Na internetu dnes naleznete skutečně mnoho takových přípravků na pleš, které jsou ovšem většinou pouhým placebem. Za zmínku však stojí zajímavé peparáty, které se objevily v poslední době, založené na keratinových mikrovláknech, která se dokážou sama napojit na zbytkový vlasový porost. Jsou to takzvané fixátory.

Spoléhejte na prevenci a vyhněte se některým návykům, které jen urychlují ztrátu vlasového porostu. Jsou to především tyto:

·         Nadměrné pití alkoholu

·         Nevyvážená, nezdravá strava

·         Kouření

·         Častý stres a přepracovanost