Insolvence a odborné vypracování návrhu na oddlužení

19.05.2014 14:23

Co je to vlastně insolvence? Jedná se o neschopnost podnikatele i fyzické osoby splácet své finanční závazky. U fyzických osob, které nemají dluhy z podnikatelské činnosti, se jedná o osobní bankrot. Pravidla, která jsou zákonem stanovena pro osobní bankrot nebo schválení oddlužení jsou přísná. Pokud nemáte zrovna právnické vzdělání, nejste sami téměř nikdy schopni dosáhnout odpuštění dluhu. Pokud chcete svou situaci úspěšně řešit, kontaktujte odborníky na Insolvence Morava, a ti vám pomohou řešit situaci v souladu s insolvenčním zákonem, a sepíšou s vámi úspěšně návrh na oddlužení.

Předložení insolvenčního návrhu soudu

Zákon řeší, jak je možno dojít oddlužení, a za jakých podmínek. Samozřejmě, můžete si zpracovat insolvenční návrh sami, ovšem neodborně zpracované návrhy soud velmi často zamítne. Využijte raději odborného sepsání návrhu na oddlužení, protože musí obsahovat podmínky a přílohy stanovené zákonem, a nestane se, že by jej pak soud odmítl pro vady.

Oddlužení podle insolvenčního zákona, jediná legální cesta

Pokud vám pro neplnění finančních závazků vůči věřitelům hrozí vymáhání splátek nebo dokonce exekuce, je oddlužení Morava podle zákona jedinou legální cestou, jak z této nezáviděníhodné situace ven. Pokud vyhlásíte osobní bankrot, dojde ke sjednocení všech vašich závazků, a soud stanoví způsob, jak k oddlužení dojde. Výkon exekuce se zastaví, a další splátky již nejsou vymáhány. Velkou výhodou oddlužení Ostrava je ochrana dlužníka. Nelze na něj podat žalobu u civilního soudu nebo vykonat exekuci.

Výhody oddlužení

Během oddlužení dochází ke stop efektu, nezvyšuje se objem závazků, řeší se pouze závazky v aktuální výši. U nezajištěných věřitelů může dojít ke snížení celkového dluhu až o 70%. Během tohoto procesu insolvence Ostrava může dlužník volně disponovat svým majetkem. Zůstane mu nezabavitelná částka, vypočítaná podle životního minima, nákladů na bydlení a výživného na další osoby. Vše nad tuto částku je použito na splácení dluhů. Využít oddlužení ovšem mohou jen osoby s pravidelným příjmem, nikoliv osoby nezaměstnané.