Hodinový manžel nejen na hodinu

18.12.2015 12:21

Hodinový manžel se stává pro některé moderní ženy nepostradatelným pomocníkem. Nikde ale není psáno, že musí být také skutečným manželem a hlavně bychom měli hned na začátku článku vyvrátit mýtus, že tato služba je určená výhradně pro ženy.  Již dávnou využívají hodinové manžele i mužové, většinou ti, co nemají čas na různé práce doma, nebo bohužel nepatří mezi nejšikovnější.

Schopnosti hodinového manžela

Pokud hovoříme o službě hodinový manžel, Praha je kupříkladu městem, kde se jich pohybuje velké množství a počítají se na stovky, možná i na tisíce. Pro některé je toto povolání nutností, pro jiné skutečnou náplní života. A co by měl takový hodinový manžel zvládat alespoň v základních bodech?

·         Různé domácí práce a opravy v interiéru

·         Práce na zahradě- od sečení trávníku až po pěstování rostlin

·         Práce s počítačem

·         Opravy a nákupy

·         Schopnost základních oprav elektřiny

·         Základní zednické dovednosti

·         Zkušenost v práci se dřevem

·         Úklid domácnosti

·         Další odbornosti jsou vždy jen plusem

Jaký by měl hodinový manžel být?

Jedna věc jsou odborné schopnosti hodinového manžela v Praze, ale i kdekoliv jinde, druhou pak jeho vlastnosti, řekněme jako člověka. Především se cení vstřícnost, loajálnost, schopnost respektovat soukromí, pracovitost a v neposlední řadě i všestrannost.

Osobní řidič i víc

Hodinový manžel může plnit své povinnosti také jako osobní řidič, Praha je znovu docela dobře zásobená kupříkladu bývalými taxikáři, či bývalými řidiči z povolání, kteří se dnes živí touto profesí.

Mohli bychom směle prohlásit, že hodinovým manžel nahrazuje manžela skutečného, ale pouze ve smyslu různých domácích činností, zahradních prací a oprav. Nic víc by v tom být nemělo, jsem si ale jistý, že se najdou i pánové, kteří do svých služeb hodinového manžela zahrnou také menší či větší službičky lechtivého charakteru. Je to snad na škodu milé dámy?