Guma v naší domácnosti

27.07.2015 11:52

Guma je materiálem, který rozhodně neztrácí své kouzlo a svou výbornou funkční použitelnost. Vyzkoušejte ve své domácnosti například gumové desky, které skýtají mnohé výhody. V následujících řádcích si trochu nastíníme, v čem takové plusy spočívají, a proč se může guma na podlahu stát důležitou součástí vašeho interiéru i venkovního prostředí.

Gumové desky si můžete pořídit například v rolích, ale také v menším množství. Jsou dokonalým podkladem pro položení komerce a dalších krytin a především dokonale izolují kročejový hluk. Základní rozdělení podle materiálů, ze kterých jsou vyrobené je následující:

·         Materiál SBR

·         Materiál EPDM

·         Materiál NBR

Podlahová guma je nesporně vhodná především tam, kde jsou příliš tvrdé betonové či jiné podklady, ale také ji využijete například v garáži nebo ve své dílně. Dalším plusem a také podstatnou funkcí je schopnost ochránit podlahové podklady.

Měkká podlaha ochrání i pomůcky

Pokud bude vaše báze měkká díky gumě na podlahu, budete se cítit mnohem pohodlněji a také budete šetřit své klouby. Není od věci si tuto novinku, ale při tom tak osvědčenou věc vyzkoušet v domácnosti. Díky měkkosti dosáhnete samozřejmě také určitého omezení hluku v dané místnosti a v celém domě. Nikdo ale netvrdí, že gumové bloky na podlahu se nehodí také do kancelářských prostor. Naopak, tam odvedou také skvělou práci a ochrání vaše pracovní pomůcky, které mohou spadnout a poničit se. S gumou nikoliv.

Pro větší prostory

Pro použití ve velkých nebo dokonce obrovských prostorách jsou výborné průmyslové podlahové rohože z gumy. Nejen, že jsou dostatečně hygienické a zdraví neškodné, ale také umožní snadnou výměnu kdykoliv. Lze vyměnit celou podlahu nebo jen pásy či díly.

Další gumové „vychytávky“ v domácnostech

V domácnostech toho ale používáme mnohem více z gumy či pryže. Mohou to být různé silentbloky, které se ukrývají v přístrojích. Jsou to také všelijaké gumové dorazy, které chrání nábytek a součásti moderních interiérů.