Elektronické obojky pro psy- jsou bezpečné?

14.10.2014 10:29

Možná už jste se setkali s elektronickými obojky pro psy, možná jste dokonce kynologem a cvičíte svého pejska k těm nejlepším výkonům. Při výcviku ovšem může nastat menší problém, kdy vás pes neposlouchá a je v podstatě nezvladatelný. V takovém případě vám velice dobře poslouží právě elektronické obojky.

Účinnost a bezpečí

Obojky, využívající elektřinu dokážou být mnohem účinnější než lidský hlas, případně některé reflexivní kroky a co je také nesmírně důležité, jsou naprosto bezpečné. Jak bylo zjištěno samotnými kynology, jedná se o šetrnou formu výcviku, při které je přihlíženo také na zdraví psa. Elektrické impulsy nejsou bolestivé, pouze nepříjemné, nemají žádné škodlivé vlivy na psychiku. Spíše naopak, pejsek se naučí mnohem lépe poslouchat a bude to bez jakéhokoliv fyzického trestu.

Výcvikové obojky

Základní skupinu elektrických obojků tedy tvoří výcvikové obojky, jejichž princip spočívá v elektronických impulzech, které nasměrují psa vždy správně a ani nebudete muset namáhat své hlasivky. Tento typ je vhodný pro výcvik nezvladatelných psů a takových, kteří se vás snaží různě přechytračit.

Protištěkací obojky

Zajímavé a v poslední době stále modernější jsou protištěkací obojky. Asi vám bude okamžitě jasné, k čemu slouží a nejvíce je ocení vaši sousedé, případně spolubydlící v jednom domě.

Ohradníky

Podobnou funkci jako elektronické obojky mají také ohradníky, které jsou pro psa doslova neviditelné, ovšem nedovolí mu nežádoucí únik z vaší zahrady nebo dvorku. Psa budete moci vypustit kdekoliv, aniž byste museli stavět plot.

Další moderní vychytávky

Další zajímavou vychytávkou v elektronickém provedení jsou nejrůznější GPS pro psy, od sledovacího zařízení, až po jakousi psí navigaci. Elektronické pomůcky mohou být skvělými pomocníky při výcviku i ochraně vašeho domácího miláčka. Pokud chcete, aby váš pes doslova zářil, zkuste stylové LED obojky.