EdP nebo EdT – jaký je rozdíl?

12.04.2016 08:36

Dámský EDP nebo pánský EDP( Eau de Parfum), v češtině parfémovaná voda, má větší podíl vonné esence, něco kolem 8 – 15 procent. Načež EdT, v češtině toaletní voda, má nižší podíl vonné esence a to něco kolem 7 – 12 procent, tudíž ji na sebe budete nanášet častěji. Na druhou stranu je, ale cenově dostupnější. Složení parfému se rozděluje na tři hlavní části, a to hlava, srdce a základ. Nejrychleji vyprchá vůně hlavy, aby udělala místo pro srdce dámského EDP či pánského EDP. Základ parfému vydrží nejdelší dobu, klidně i několik hodin od prvního nastříknutí.

Kam a kde nanášet EdP

Jakákoli dámská EDP či pánská EDP, by se měla nanášet na přímo na tělo a ideálně na tepny. Krev tu vůni roznese po celém těle.  Podtrhnout vůni lze i kosmetikou pro krásnou pleť, jako je sprchový gel a tělové mléko. Čímž celkový dojem ještě umocníte a vůně vám vydrží déle.

Parfémy – ideální vůně pro ženy

Jak poznat, který je pro nás ten ideální dámský EDP ? Který se hodí na které roční období? Všeobecně se ženy voní daleko častěji než muži, protože mají vyvinutější čich. Na výběr jsou, od značkových parfémů po „vietnamské“. Dnes už se dají sehnat za rozumný peníz i rozlévané parfémy s krásným flakonem ve velikosti dle vašeho výběru. Dámské EDP květinové, jsou lehčí a vhodné pro každodenní použití a vhodné pro každé roční období. Naprosto ideální do práce. Dámské EDP citrusové, svěží lehké vůně, naprosto nejvhodnější na letní, teplé, měsíce, pro jejich osvěžující nádech.

Muži a parfémy

Pro muže není na výběr tolik druhů pánských EDP, ale platí stejná pravidla pro výběr, jako pro ženy. Celkově jsou pánské EDP o něco levnější než dámské EDP. I u mužů je dobré podtrhnout celkový dojem kosmetikou pro krásnou pleť, takže je skvělé koupit pánský EDP společně se sprchovým gelem, ale donutit chlapa, namazat se krémem je nadlidský úkol.