Dlouhé vlasy za jedno odpoledne

11.07.2014 11:19

Ženy jsou, co se týče jejich vlasů vskutku náročné. Která je má rovné, chce je mít kudrnaté. Která je má kudrnaté, aktivně si je žehlí, aby byly rovné. Každá chce to, co nemá. A stejné je to i s jejich délkou. Když je má žena krátké, touží po dlouhých a naopak. Právě na tento problém už nějaký ten pátek existuje řešení. Říká se mu prodlužování vlasů a je opravdu velmi oblíbený zejména u zákaznic v těch luxusnějších salónech.

Jak to tedy je?

Prodlužování vlasů existuje už mnoho let, ovšem až nyní se s rostoucí poptávkou začalo masivněji rozšiřovat. Důvodů pro vlasové prodloužení existuje mnoho. Nejčastěji jej vyhledávají ženy z důvodů, aby si prodloužily délku či hustotu vlasů, které si nechaly předtím zkrátit. Umělé prodloužení je také výhra pro ženy, které díky chemoterapii přišly o své krásné vlasy a čekat, až jim dorostou a prozatím nosit paruky, se vskutku nechce. Dámy mají na výběr při prodloužení vlasů nejčastěji ze dvou možností. První je využití umělých vlasů a ta druhá je s použitím vlasů pravých.

Co znamená pojem „pravé vlasy“?

Tento pojem znamená, že vám budou na vaše vlastní přilepeny vlasy, které na hlavě s největší pravděpodobností nosila jiná žena a rozhodla se je při jejich stříhání prodat či darovat. Výkup vlasů je běžná záležitost, kdy jsou právě kadeřnické salóny prostředníky mezi jejich výkupem a prodejem. Pokud uvažujete o prodloužení svých vlasů a váháte mezi variantou umělých a pravých, měla byste zvážit jednotlivá pro a proti. 

Výhodou umělých vlasů je určitě jejich přijatelnější cenová hladina, ovšem nevýhodou je jejich často nepřirozený vzhled, který je na první pohled patrný. Zato pravé vlasy budou od těch vašich k nerozeznání, ovšem budete si za ně muset o něco málo připlatit.