Trénujte své hokejové schopnosti doma

24.10.2015 10:54

Možná si říkáte, že byste pro svou kariéru hokejisty mohli udělat trochu více. Ale co? Dřete se na tréninku až do úmoru a nevidíte nějaké výrazné zlepšení? Pak byste možná měli vyzkoušet některé nové hokejové vybavení, které má jedno společné. Je to možnost použití také v domácích podmínkách. Hokejové příslušenství do bytu nebo do domu je výbornou možností, jak se zlepšovat v klidu domova ve střelbě, bruslení i jiných činnostech. Jaké jsou oblíbené pomůcky hokejistů, úsporné na prostor?

Míčky a puky pro stickhandling

První pomůckou, se kterou byste se měli seznámit, jsou speciální puky, případně míčky. Zvláště puky nabízí velkou variabilitu provedení, svou konstrukcí ovšem připomínají tak trochu Jo-Jo. Dají se vybrat puky pro stickhandling, tedy práci s holí, v různých váhových kategoriích, tedy i velmi těžké, které zároveň posilují vaše zápěstí a další partie, které využíváte při střelbě či technice hole. Oblíbeným výrobce takových puků je například firma Green Biscuit.

Imitace ledu nejen pro rozcvičení

Vybavení pro hokej, které vám umožní bruslit vlastně kdekoliv, to je slideboard. Tato pomůcka zažívá v poslední době doslova boom a je to v podstatě nutné vybavení moderních špičkových gollmanů. Ti se na ní můžou rozcvičit v podstatě kdekoliv, vůbec nepotřebují pravý led. Toto příslušenství pro hokej je vyrobeno ze speciálního a kluzkého materiálu, věrně imitujícího led.

Domácí hokejová střelnice

A proč nejít rovnou do pořádné domácí střelnice? Vyrobte si s pomocí kluzné plochy a střeleckých desek domácí hokejové centrum, které vám pomůže v lepším tréninku. Střelecké desky mohou být opatřené také čidly, která ukazují tvrdost, přesnost a některé další parametry. Vaše domácí tréninkové centrum se může stát místem, kde budete nejen makat, ale také se bavit. Vždyť kdo tvrdí, že by se muselo jednat vždy o tu nejvyšší dřinu. Hokej je hra, tak ji hrajte kdekoliv a klidně s celou rodinou.