Podlahové vytápění jednoduše a úsporně

07.12.2015 09:16

Podlahové topení se ve spoustě rodinných domů stalo standardem. Nejde již, jako před několika lety, o náhlý boom, který si mohli dovolit pouze obyvatelé z vyšší finanční vrstvy. Dnes je tento způsob vytápění finančně dostupný a zároveň velmi oblíbený.

Klid a nohy v teple

Mezi zásadní výhody patří pocit příjemného tepla. Montáž podlahové topení, ke které budete potřebovat kvalitní materiál pro podlahové topení, dodá vašemu bytu či domu další level v kategorii teplo. Ono totiž teplo, které k tělu přichází zespodu, je pro člověka mnohem příjemnější. S tím souvisí i další obrovská výhoda, a tou je ekonomická stránka. Právě proto, že teplo, které k vašemu tělu proudí zespodu přes potrubí a fitinky, je mnohem citlivější, může být celková teplota v místnosti až o dva stupně nižší. Ušetřit se tímto způsobem dá až 20 % energie.

Regulujte si teplotu sami

Dalším faktem, který způsobuje větší plnost vaší peněženky, je způsob regulace teploty. S podlahovým vytápěním můžete docílit různých teplot v různých místnostech domu. Pokud použijete správné regulace a termostaty, problém, který vznikal při pronikání podlahového vytápění na trh, bude banalitou. V široké nabídce si vyberete různé komponenty, od regulačních ventilů, přes digitální hlavice, až po celé termostaty. Dokonce lze realizovat výstavbu jednotlivých zón v jedné místnosti. Můžete pak mít v různých částech například obývacího pokoje různou teplotu. Jestliže chcete opravdu ušetřit, zvolte si tu nejlepší energetickou třídu u oběhových čerpadel.

Investice, která se vyplatí

Komplikace, kterou někteří majitelé rodinných domů řeší při rozhodování o způsobu vytápění, spočívá ve vyšších pořizovacích nákladech. Jedná se však o investici, která se jednoznačně vyplatí. Pokud budete dbát na správnou instalaci vašeho teplovodního podlahového vytápění, bude vám pohodlně sloužit dlouhé roky.