Inteligentní mobilní telefony dnešní doby

22.10.2015 10:19

Smartphone je přístrojem, který v současnosti dokáže hravě nahradit například notebook, ale také přenosnou herní konzoli. Uvažujete o koupi chytrého telefonu, ale nevíte jaký typ, jakou značku zvolit? Možná vám trochu pomůže tento článek. Zaměříme se nejen na výrobce, ale také na hlavní výhody, které moderní inteligentní telefony nabízí.

Aplikace pro práci i pro zábavu

Telefony Apple, které patří k těm nejvíce světově vyhledávaným, ale také další značky smartphonů vám usnadní život díky různým aplikacím a šikovným programům. Může se jednat třeba o jednoduchý kalendář či kalkulačku, ale také mnohem náročnější aplikace, jež oceníte v běžném životě nebo v pracovním procesu. Běžně se dají zadarmo sehnat aplikace na smartphone, jako předpověď počasí, různá měření, převody jednotek, ale také aplikace, které umožní spoustu zábavy.

Značky, které nejvíce „frčí“

Globálně zažívají asi největší oblibu telefony Apple, ale pokud hovoříme například o Česku, vedou smartphony Samsung. Jejich výtečný poměr ceny a kvality se spoustou funkcí, jsou rozhodně důvody, pro které si tuto značku zamilujete i vy. Podobné výhody ale nabízí také telefony HTC, smartphony LG nebo chytré telefony Sony. Na každou z těchto značek je spolehnutí. Ne vždy se pak můžete spolehnout na telefony od čínských výrobců.

Jaký zvolit operační systém?

Operační systém je již většinou dán výrobcem. Dá se v průběhu času aktualizovat a je kompatibilní s některými internetovými stránkami výrobce. Platformy pro smartphone, které jsou nejpoužívanější, jsou: Windows, iOS a v neposlední řadě znovu v České republice nejpoužívanější Android.

Hry nesmí chybět

Co by to bylo za moderní mobilní přístroj bez možnosti zahrát si ve chvílích nudy nějakou tu hru. Současné smartphony nabízí mnoho zajímavých a velice dobře hratelných titulů. Hry na smartphone se dnes dají srovnávat s hříčkami hranými na přenosných konzolích.

A nezapomeňme ani na snadné připojení k internetu, které je u chytrých telefonů všech značek jaksi samozřejmostí. Tak co, už mát jasno, jaký smartphone bude pomáhat vám?